Zonnehorst 4 - 7207 BT - Zutphen

info@combigro.nl


Welkom bij Combigro Helmink Foodservice


NIEUWS

Anton van der Kamp showt bij Horstink streekproducten die hij in Oost-Nederland gaat leveren als groothandel. 

© Rob Voss

Bron https://www.destentor.nl/achterhoek/streekproduct-heeft-nu-een-snelweg-naar-de-klant~a96056ac/

Streekproduct heeft nu een snelweg naar de klant

 

Koks koken graag met streekproducten. Consumenten zijn er happig op. Maar via transport bij die kok en consument komen? Ja, dat blijft een hels karwei voor streekproducenten in Oost-Nederland.  Een grote regionale groothandel, Combigro Helmink, wil daar een eind aan maken.

 

Streekproducten. Ze zijn aan de winnende hand. Vechtdal, Veluwe, Salland, de Achterhoek en Kop van Overijssel… Iedere streek heeft zijn bieren, kazen, melk, vlees en eigen mosterd… Streekproducenten pikken inmiddels ook aan bij toppers in de kookwereld. Kijk naar het Zwolse sterrenduo Jonnie en Thérèse Boer, dat wegloopt met de ambachtelijke streekproducten.

Die streekproducenten mogen dan als champions spelen, het transport blijft bij tijd en wijle wat amateuristisch. Producten moeten meestal op een erf afgehaald worden door afnemers. En zo vindt de consument zich soms terug bij de streekfabrikant in de keuken. Daar willen twintig oostelijke streekproducenten en groothandel Combigro Helmink (Zutphen) een einde aan maken in Oost-Nederland.