Zonnehorst 4 - 7207 BT - Zutphen

info@combigro.nl


Welkom bij Combigro Helmink Foodservice


NIEUWS

Informatie over verkrijgbaarheid bami- en nasischijven:

 

Beste klant,


De afgelopen tijd hebben wij gemerkt dat veel van onze klanten aanhoudend geconfronteerd worden met beperkte verkrijgbaarheid van vooral onze bami- en nasischijven. Daarover doen inmiddels diverse speculaties de ronde en wij hechten er waarde aan om duidelijkheid te scheppen en hierover transparant te communiceren. 
Onze bami- en nasischijven worden nog steeds geproduceerd en zijn niet gesaneerd! Wij hebben geen personeelsproblemen en er zijn geen problemen met de verkrijgbaarheid van grondstoffen.
Sterker nog, wij produceren en leveren véél meer bami- en nasischijven uit dan ooit tevoren! Over de eerste maanden van dit jaar méér dan diezelfde periode vorig jaar en dit jaar zal productie- en verkoop van onze bami- en nasischijven die van 2022 overstijgen. Terwijl 2022 ook al een recordjaar was. 
De beschikbaarheid van onze producten voor onze klanten is onze topprioriteit. Daarom hebben wij vorig jaar een flink aantal, relatief kleine, producten gesaneerd. Wij hebben onze sauzenproductie, waaronder Joppie®, verplaatst van Neede naar Holten én zijn inmiddels onze fabriek in Neede flink aan het uitbreiden met 2500m2 extra productieruimte. Allemaal maatregelen om extra productiecapaciteit voor o.a. bami- en nasischijven te creëren. 
Sinds vorig jaar produceren wij maximaal en vragen daarbij het uiterste van al onze bestaande én vele nieuwe collega’s binnen productie. 
Om op korte termijn de beschikbaarheid van onze bami- en nasischijven te waarborgen verdelen wij elke week de beschikbare voorraden, welke groter zijn dan vorig jaar, naar rato over onze bestaande groothandelsrelaties. Wij doen dit om een zo eerlijk mogelijke verdeling te realiseren waarbij het uitgangspunt is dat elk zijn ‘fair-share’ krijgt op basis van historische afname.
Wij hopen dat u hiermee een reëel beeld krijgt van de situatie en de wijze waarop wij de zaken in goede banen proberen te leiden. 
Voor meer informatie over de beschikbaarheid van Elite producten bij uw groothandel kunt u het beste met hen contact opnemen. Daarnaast kunt u met vragen natuurlijk ook terecht bij uw rayonmanager van Elite. 

Team Elite B.V.
 

 


Anton van der Kamp showt bij Horstink streekproducten die hij in Oost-Nederland gaat leveren als groothandel. 

© Rob Voss

Bron https://www.destentor.nl/achterhoek/streekproduct-heeft-nu-een-snelweg-naar-de-klant~a96056ac/

Streekproduct heeft nu een snelweg naar de klant

 

Koks koken graag met streekproducten. Consumenten zijn er happig op. Maar via transport bij die kok en consument komen? Ja, dat blijft een hels karwei voor streekproducenten in Oost-Nederland.  Een grote regionale groothandel, Combigro Helmink, wil daar een eind aan maken.

 

Streekproducten. Ze zijn aan de winnende hand. Vechtdal, Veluwe, Salland, de Achterhoek en Kop van Overijssel… Iedere streek heeft zijn bieren, kazen, melk, vlees en eigen mosterd… Streekproducenten pikken inmiddels ook aan bij toppers in de kookwereld. Kijk naar het Zwolse sterrenduo Jonnie en Thérèse Boer, dat wegloopt met de ambachtelijke streekproducten.

Die streekproducenten mogen dan als champions spelen, het transport blijft bij tijd en wijle wat amateuristisch. Producten moeten meestal op een erf afgehaald worden door afnemers. En zo vindt de consument zich soms terug bij de streekfabrikant in de keuken. Daar willen twintig oostelijke streekproducenten en groothandel Combigro Helmink (Zutphen) een einde aan maken in Oost-Nederland.